آموزش زبان رایگان

IELTS آیلتس چیست | مدرک آیلتس به چه درد میخوره؟

آیلتس IELTS مخفف International English Language Testing System و به معنای نظام بین‌المللی ارزشیابی زبان انگلیسی است. آنچه درباره آیلتس اهمیت دارد این است که، این آزمون یکی از معتبرترین آزمون‌های سنجش سطح زبان انگلیسی است. آیلتس در واقع آزمونی بریتانیایی بوده و از این نظر در مقابل تافل، که آزمون آمریکایی است، قرار می‌گیرد.

به دلیل اهمیت بالای آیلتس، شما می‌توانید در تمام شهرهای ایران، بهترین موسسه‌های آیلتس را مشاهده کنید. برای مثال شما می‌توانید بهترین آموزشگاه آیلتس تهران را در اینجا مشاهده کنید.

آیلتس چیست

ساختـــــــار آزمون آیلتس

آزمون آیلتس IELTS از ۴ بخش: شنیدار یا Listening، خواندن یا Reading، نوشتن یا Writing و مکالمه یا Speaking تشکیل شده‌است. همچنین آزمون آیلتس شامل دو نوع: آیلتس آکادمیک Academic  و آیلتس عمومی General  است. نمره‌ی آیلتس آکادمیک برای ورود به دانشگاه‌ها در سراسر جهان مدنظر می‌باشد.

در واقع آزمون آیلتس یک امتحان زبان انگلیسی است و از اعتباری بین‌المللی برخوردار می‌باشد. آزمون آیلتس IELTS معیاری است جهت سنجش دانش زبان انگلیسی اشخاصی که می‌خواهند در کشورهای انگلیسی زبان درس بخوانند، کار کنند و یا به آن کشورها مهاجرت نمایند. امتحان IELTS با همکاری مشترک دانشگاه کمبریج، کنسولگری انگلستان و سازمان IDP استرالیا برگزار می‌شود.

نمره‌ی مدنظر دانشگاه‌ها برای آیلتس

آزمون آیلتس مورد تأیید بسیاری از دانشگاهها در کشورهای مختلفی همچون کانادا، انگلستان، استرالیا، نیوزلند و آمریکا است. این درحالی است که یکی از مدارک مورد نیاز جهت مهاجرت به این کشورها نیز، داشتن مدرک IELTS است.

برای هریک از دانشگاه ها حداقل نمره‌ی آزمون آیلتس در نظر گرفته شده است. بدین ترتیب متقاضیان باید این حداقل نمره‌ را برای دریافت امتیاز، از آزمون  آیلتس کسب کنند. اکثر دانشگاه‌ها حداقل نمره کلی ۶٫۵ را برای متقاضیان در نظر گرفته‌اند. اما به عنوان مثال، برای کسب حداکثر امتیاز زبان انگلیسی جهت مهاجرت به کانادا کسب نمره‌ی 7 آیلتس الزامی است.

4 مهارت‌ آزمون آیلتس

  • Listening
  • Reading
  • Writing
  • Speaking

مهارت listening آیلتس

این بخش از آزمون آیلتس IELTS حدوداً ۳۰ دقیقه به‌طول می انجامد. چهل ‌سوال در چهار بخش در دفتر‌چه‌ای در اختیار داوطلب قرار می‌گیرد. Listening تنها یکبار پخش‌ خواهد شد. البته به داوطلبان این فرصت داده می‌شود تا سوال‌ها را پیش از پخش مطالعه کنند و پس از پایان گرفتن هر بخش نیز داوطلبان فرصتی دارند تا جواب‌های خود را باز‌بینی نمایند. پاسخ‌ها همگی پس از شنیده‌ شدن باید در دفتر‌چه سوالات نوشته شود. با پایان گرفتن نوار به شرکت‌کنندگان ده دقیقه فرصت داده می شود تا پاسخ‌های خود را از دفتر‌چه سوالات به پاسخنامه منتقل کنند.

دو بخش اول در این قسمت به مکالماتی با بستر اجتماعی اختصاص داده شده است. معمولاً این قسمت شامل مکالمه‌ای بین دو یا چند‌نفر بوده و در انتها نیز صحبت‌های یک‌نفر پخش می‌شود. دو بخش پایانی به موقعیت‌هایی تاکید می‌کند که بیشتر جنبه دانشگاهی و تحصیلی دارند. در این بخش نیز مکالمه‌ای بین حد‌اکثر چهار‌ نفر و یک صحبت یک ‌نفره پخش‌ می‌شود. در این بخش از طیف گسترده‌ای از لهجه‌ها و گویش‌های مختلف زبان انگلیسی استفاده می‌شود.

مهارت reading آیلتس

برای پاسخ دادن به چهل سوال این بخش از آزمون آیلتس IELTS به داوطلبان ۶۰ دقیقه فرصت داده می‌شود. سوالات و متن‌ها در سه بخش، شامل حدود ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه، و در یک دفتر‌چه به داوطلب تحویل داده می شود. پس از سپری شدن یک ‌ساعت، این دفتر‌چه به ‌همراه پاسخنامه از داوطلب گرفته می شود. در این بخش، برخلاف قسمت اول امتحان به داوطلب فرصتی برای انتقال پاسخ‌ها به پاسخ‌نامه داده نمی‌شود.

متون به‌کار گرفته‌شده در دفتر‌چه‌ سوالات از مجله‌ها، جزوات، کتاب‌ها، و روزنامه‌ها انتخاب شده‌اند و مخاطب همه آنها خواننده غیر متخصص است. حداقل یکی از این سه بخش شامل یک نوشته استدلالی ظریف است و یک بخش نیز به محتوای غیر نوشتاری و همراه با نمودار یا شکل اختصاص دارد. در صورتی که متن حاوی لغات تخصصی و فنی باشد، واژه‌نامه‌ای کوتاه نیز همراه متن خواهد آمد.

بیشتر توجه در بخش دوم به‌ جزوات آموزشی و احتیاجات رفاهی است. این بخش به متن یا متن‌هایی اختصاص داده شده که انگلیسی پیچیده‌تری در آنها استفاده به‌کار گرفته‌شده است. متن‌ نسبتاً بلندتری در بخش سوم در انتظار داوطلبان خواهد بود که از طریق آن توانایی خواندن نثر‌های بلند در شرکت‌کنندگان سنجیده می‌شود. در این بخش بیشتر خواندن نثر‌های پیچیده مد نظر است تا درک ‌مطالب استدلالی.

مهارت writing آیلتس

برای این بخش از آزمون آیلتس IELTS، یک‌ساعت زمان در نظر گرفته شده است. در طول این مدت به داوطلبان دو موضوع برای نوشتن داده خواهد شد. پیشنهاد می‌شود که شرکت‌کنندگان در امتحان بیست‌ دقیقه اول را به نوشتن سوال اول اختصاص داده و چهل دقیقه باقی‌مانده را صرف پاسخ به سوال دوم کنند. پاسخ به سوال اول لازم است حد‌اقل در ۱۵۰ کلمه نوشته شود. حداقل تعداد کلمات برای موضوع دوم ۲۵۰ کلمه است. به پاسخ‌هایی که کمتر از این‌ میزان کلمه داشته‌ باشند نمره کامل داده نخواهد شد.

در موضوع اول به داوطلب یک جدول یا نمودار داده شده و از او خواسته می شود تا اطلاعات نمایش‌داده شده در جدول را با جملات خود توضیح دهد. موضوع دوم در قالب یک سوال از داوطلب خواهد خواست تا نظر یا عقیده موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مسئله بیان کند.

مهارت speaking آیلتس

مصاحبه داوطلبان در آزمون آیلتس IELTS بین ۱۱ تا ۱۴ دقیقه به‌ طول می انجامد. در طول این زمان داوطلب به سوالات مطرح شده از سوی مصاحبه‌گر پاسخ خواهد داد. این مصاحبه ضبط می‌شود.در بخش اول مصاحبه، داوطلب به‌ سوالات عمومی و شخصی در مورد محل ‌زندگی‌، وضعیت خانوادگی، شغلی و همینطور علایقش پاسخ خواهد داد. این بخش ۴ تا ۵ دقیقه به‌طول می‌انجامد. در بخش دوم به داوطلب موضوعی، که بر روی یک کارت نوشته شده ‌است، داده می‌شود و از وی خواسته می شود تا به مدت دو دقیقه در مورد آن موضوع صحبت کرده و نظر و عقیده خود را اظهار کند. داوطلب می‌تواند پیش از شروع صحبت به مدت یک‌ دقیقه در مورد محور‌هایی که در مورد آنها صحبت‌خواهد کرد فکر کرده و یادداشت بردارد. پس از خاتمه دو دقیقه داوطلب به یک یا دو سوال پایانی در رابطه با موضوع پاسخ خواهد داد. در بخش سوم داوطلب به بحثی چهار تا پنج‌دقیقه‌ای با مصاحبه‌گر وارد می شود که محور آن به‌نوعی به موضوع مورد بحث در کارت مربوط است.

نمره هر بخش از امتحان بین صفر تا ۹ می‌باشد. نمره کلی امتحان با معدل گیری از نمره چهار بخش امتحان محاسبه می‌گردد. در کارنامه آیلتس، علاوه بر نمره کلی، نمره هر بخش بطور جداگانه ذکر می‌شود.

استراتژی‌های موفقیت در آزمون آیلتس:

استراتژی‌های شنیداری:
– به پادکست‌ها، رادیو و ویدیو‌های انگلیسی گوش دهید تا با انواع لهجه‌ها آشنا شوید.

 استراتژی‌های خواندنی:
– مطالب مختلف از جمله مقالات، وبلاگ‌ها و کتاب‌ها را بخوانید تا توانایی تفسیر مطالب مختلف را افزایش دهید.

 استراتژی‌های نوشتنی:
– تمرین کنید تا بتوانید ایده‌هایتان را به صورت سازمند و منظم بیان کنید.

 استراتژی‌های مکالمه:
– به تمرین مکالمه با بومی‌زبان‌ها از طریق اپلیکیشن‌های آموزش زبان انگلیسی اهمیت دهید.

فهم سیستم امتیازدهی:
– آشنایی با نحوه امتیازدهی در هر بخش از آزمون و نحوه محاسبه امتیاز کلی می‌تواند بسیار مفید باشد.

استفاده از تکنولوژی:
– استفاده از اپلیکیشن‌ها و وب‌سایت‌های آموزش آنلاین زبان انگلیسی برای تقویت مهارت‌های زبانی.

تمرین‌های منظم و مستمر:
– برنامه‌ریزی برای تمرین منظم و مستمر در هر چهار مهارت و انجام آزمون‌های تمرینی.

برای شرکت در کلاس های آیلتس موسسه گاما در سراسر ایران با شماره های زیر تماس بگیرید:

موسسه گاما

021-2222-2608

07191008180

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *